Holistisch energetische massage

Holistisch Energetische Massage, afgekort HEM, is een ontspanningsmassage waarbij het hele lichaam gemasseerd wordt. Het masseren ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Verder stimuleert deze massage de lymfestroom.

Holistisch wil zeggen dat deze massage invloed heeft op het hele lichaam maar ook op de geest, dus fysiek en mentaal. Energetisch is het opheffen van blokkades en het vrijmaken van verhardingen in weefsels en spieren. Negatieve gedachten geven natuurlijk ook een reactie. Wanneer deze niet geuit kunnen of mogen worden, zetten deze zich vast ergens in het lichaam.

Gebeurt dit vaker, dan verkrampt dat deel van het lichaam. De energie in het lichaam komt niet voorbij zo’n blokkade, daardoor functioneert het lichaam minder goed. Wanneer we het lichaam gaan pulsen zal zo’n blokkade direct of indirect, ook in beweging komen en zichzelf oplossen. Deze massage vermindert stress en angst en helpt u bewuster te maken van uw eigen lichaam. Hierdoor zit u lekkerder in uw vel en voel u uzelf beter en vrolijker.